Een ogenblik geduld a.u.b.

Thema's

Nieuws

 • Programma Mentaal Gezond 2017
  2018-11-13 13:56:26 / Ruben Autar

  “We kunnen voorzichtig concluderen dat de onderzochte cursussen en trainingen van Avant Sanare en Indigo Preventie een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen en voorkomen van depressie onder de risicogroepen in Rotterdam.”

   

  Programma Mentaal Gezond 2017

 • Seks onder je 25e
  2018-11-06 13:28:54 / Ruben Autar

  Op welke leeftijd hebben jongeren in de Rijnmond regio voor de eerste keer seks? Doen zij “het” wel veilig? Wat vinden zij van de seksuele voorlichting die zij op school kregen? Hebben zij wel eens een naaktfoto of seksfilmpje van zichzelf verstuurd? En hoe vaak leidde dit tot nare situaties? In het onderzoek ‘Seks onder je 25e’ geven jongeren van 12-25 jaar antwoord op deze en vele andere vragen over hun ervaringen met relaties en seks.

  Seks onder je 25e is een landelijk onderzoek van Soa Aids Nederland, Rutgers en lokale GGD-en. De gemeentelijke onderzoeksafdeling (OBI) voerde dit onderzoek uit voor de Rijnmond regio. De uitkomsten geven de afdeling Publieke Gezondheid van de GGD Rotterdam Rijnmond inzicht in actuele regionale problematiek en leggen de basis voor effectief beleid.

  Hoe het met jongeren in het Rijnmond gebied staat op het gebied van liefde en seksualiteit lees je in deze publicatie.

   

 • Sterke schouders in Rotterdam. Editie 2018
  2018-11-05 08:07:53 / Grad Koster

  In het gelijknamige gemeentelijke Programma wordt een vijftal groepen Rotterdammers gerekend tot de ‘Sterke Schouders’: vier naar leeftijd en huishoudenssamenstelling onderscheiden deelgroepen van hoog opgeleiden, en studenten. In dit rapport wordt de ontwikkeling van de omvang van deze groepen tot en met 2017 gemonitord, alsmede hun arbeidsmarktpositie.

Tweets